Sunday, May 31, 2009

Сasa comuna a evreilor din Moldova (KEDEM)



Centrul cultural al evreilor



În Centrul Evreiesc de Cultură (CEC) funcţionează mai mult de 20 de programe care lunar vizitează în mediu circa 600 de participanţi. În baza de date se numără circa 1000 de participanţi.

Pe an CEC petrece mai mult de 60 de concerte, acţiuni de masă dedicate datelor evreieşti şi internaţionale. Sărbătorile în CEC - sunt întotdeauna întâlniri aprinse, de neuitat, cunoştinţe noi, comunicarea non-formală cu "vedete" într-o atmosferă caldă şi prietenoasă.

CEC are o pagină web (jewish.md), pregăteşte materiale pentru ziarul popular în Moldova "Localul evreiesc". Secţia PR asigură susţinerea informaţională întregii Casei a Evreilor, publică diferite materiale, buclete, pregăteşte prezentări video, acumulează arhiva foto.

Evenimentele anului 2008:

-proiectul de cultură şi educaţie "Hevruta", care a acumulat un auditoriu mare pentru lecţii şi master-clase a specialiştilor din străinătate – specializaţi în istoria evreilor, tradiţii, literatură şi artă.

- Ziua memorie victimelor Holokost
-serbarea celei de-a 60-ea aniversării de la fondarea Israelului
-Tabăra de vară pentru familie
-prezentarea cărţii noi de poezie a lui Mihail Finkel
-concertul orchestrei din Finlanda "Jalas Jarve" la conducerea lui Iohann Numinen


Copii şi maturii vor găsi în CEC ocupaţie pe plac:

- dansuri moderne şi orientale
- lecţii de împletire (secretele împletirii dantelei spaniole, principiile împletitului, tehnica împletitului tip Lasset)
- studio de pictură
- studierea ivritului
- limba engleză
- şah

Noi oferte interesante!

Studio "pregătirea preşcolarilor "
Studio de artă aplicată (origame, designul fito a interiorului şi îmbrăcămintei, împletirea)
Şcoala jurnalistului începător
Cele mai populare programe ale CEC:
Şcoala afacerilor doctorului Simhovici
Muzeul istoriei evreilor din Moldova
Clubul toleranţei
Studio de pictură
Şcoala madrih

Şcoala businessului doctorului Simhovici este unul din cele mai de succes proiecte ale CEC. Efim Simhovici – este un businessman de succes, doctor în ştiinţe, preşedintele consiliului civil al Casei Evreilor. Mai mult de 60 de absolvenţi au obţinut diplome despre absolvirea şcolii. O parte din ei şi-au deschis propria afacere.

În ajutorul antreprenorilor începători a fost creată Corporaţia "ESEC". În decembrie va avea loc absolvirea şcolii a treia. Mai mulţi absolvenţi au devenit membrii consiliilor civile organizaţiilor CUEC

Şcoala madrijilor. Proiectul CCE a câştigat concursul pentru dezvoltarea liderilor tineri din CSI (premiul "joint" lui Charls Hofmann"). Acest grant va permite deschiderea şcolii madrihiilor (liderii de tineret a comunităţii evreilor).

Clubul toleranţei uneşte oamenii diferitor naţionalităţi, creează o privire tolerantă asupra lumii, permite diferitor grupuri etnice să facă cunoştinţă cu tradiţiile şi obiceiurile diferitor popoare care locuiesc în Moldova



Contactele noastre:
telefoane: (373 22)509-602, 509-605 (факс).
şcoala madrihilor:Тел. 509-637, Nicolae.

Clubul toleranţei: tolerclub@gmail.com.

0 comments: