Wednesday, May 27, 2009

Conflictul arabo-israelian

Cateva date uitate

Folosirea termenului "palestinian" este un afront adus istoriei . Pentru a se prezenta ca "autohtoni" ,colonistii arabi au preluat numele tribului antic al filistenilor (in ebraica "invadatorii") care au trait in acesta regiune si au disparut de pe scena istoriei cu mai bine de 2500 de ani inurma. Intre tribul filistenilor si arabii zilelor noastre nu exista nici o legatura . Pentru a da frau liber actiunilor lor de vandalism si pentru a ascunde in acelasi timp rusinea legata dde infrangerile suferite in aceasta regiune rebela , romanii au schimbat numele Iudeii si Samariei in "Palestina".


Majoritatea arabilor s-au stabilit in Palestina doar dupa ce evreii au relansat agricultura si industria ,deci doar cu aproximativ 100 de ani in urma. Si acum alte cateva date uitate:


1. Israelul a devenit natiune in anul 1312 i.Cr , cu aproximativ 2000 de ani inainte de aparitia islamului.

2.Incepand din anul 1272 i.Cr., evreii au stapanit tara timp de 1000 de ani si au fost prezenti permanent in tara in ultimii 3300 de ani.

3.Singura dominatie araba dupa cucerirea tarii (635 d.Cr), a durat exact 22 de ani . 4.Imparatul David a declarat Ierusalimul capitala ragatului Sau . Mahomed nu a vizitat niciodata Ierusalimul.

5.Ierusalimul este capitala evreilor de aproximativ 3000 de ani. El nu a fost considerat niciodata capitala vreunui regat arab sau musulman. Dupa ce iordanieniii au cucerit orasul , nu s-au gandit sa faca din Ierusalim capitala regatului lor . Nici un conducator arab nu a vizitat pe atunci acest oras.

6.Ierusalimul este mentionat de vreo 700 de ori in Biblie . In Coran nu apare niciunde cuvantul Ierusalim.

7. Oriunde s-ar afla-cand se roaga evreii isi indreapta privirile spre Ierusalim. In timpul rugaciunilor , musulmanii isi indreata privirea spre Mecca si se intorc astfel cu spatele la Ierusalim .

8.Conform unui articol aparut in "New York Tribune " in anul 1854 , evreii reprezentau doua treimi din populatia orasului sfant.

9.In anul 1867 Mark Twain a calatorit prin Palestina si a descris astfel tara: "o tara prapadita , al carui pamant ar fi de fapt roditor, dar din pacate cresc doar buruieni. Domneste linistea si un orizont trist. N-am intalnit nici un suflet."

10.Imperiul Otoman a organizat un recensamant in anul 1882 ;in urma rezultatelor obtinute in Israel locuiau 141.000 de oameni- evrei ,crestini si musulmani.

11. In anul 1906 , Karl Baedeker a publicat "Ghidul pentru Palestina si Siria". In acesta el apreciaza populatia orasului Ierusalim la 60.000 de persoane din care 7000 erau musulmani, 13000 crestini si 40000 evrei.

12. La venirea lor in tara evreii sionisti au secat terenurile mocirloase si au facut desertul sa infloreasca . Imediat dupa ei au venit arabii, care au cautat de lucru si care au tras foloase de pe urma muncii altora, dorind totodata libertate si suveranitate. In acea perioada au venit multi arabi in tara.

13.In anul 1922 , in timpul mandatului britanic , englezii au separat Transiordania , de teritoriul mandatat dupa cum au crezut ei de cuviinta.Evreii nu au mai putut sa se stabileasca pe 77% din teritoriu , in timp ce britanicii au permis arabilor o stabilire neingradita.

14.Cu putin timp inainte de declansarea Celui de-al II-lea Razboi Mondial ,Mojili Amin ,un membru al " Arab Defense Committee for Palestine" si-a facut publica convingerea :" Toti arabii sa parasesca Palestina si sa se stabileasca in tarile arabe vecine.In schimb ,evreii trebuie sa parasesca toate tarile arabe si sa se mute in Palestina pentru a se stabili acolo."

15. Stiati ca Arabia Saudita a fost infiintata doar in anul 1913? Stiati ca pana in anul 1920 nu a existat vreun stat cu numele Liban? Ca Irakul a aparut ca natiune doar in anul 1932 , iar Siria de-abia in anul 1941? Granitele Iordaniei au fost stabilite in anul 1946, iar cele ale Kuweitului numai in anul 1961. Acele natiuni arabe care prin sentimente si actiuni instigatoare acuza evreii ca sunt straini , ar trebui in principiu sa-si refuze propriul drept la existenta . Pana nu demult nici nu au figurat ca state suverane, ci s-au aflat sub controlul otoman. Peste 80% din teritoriul mandatului britanic originar a fost promis arabilor , fara sa se fi provocat insa o migratie a populatiei, asa cum ar fi fost de asteptat. 16.In anul 1947 teritoriul promis evreilor a fost doar de 18% din teritoriul mandatului britanic initial, cota parte acceptata cu "multa multumire" de evrei . Arabii au respins planul de divizare si,imediat dupa aceasta sapte natiuni arabe au declarat razboi Israelului.

17.In anul 1948 populatia araba a Palestinei a fost incurajata de proprii purtatori de cuvant sa parasesca tara . Ei le-au promis acestora ca vor recuceri mai tarziu teritoriul de la evrei. Majoritatea arabilor au fugit fiindca se temeau ca vor fi ucisi de fratii lor , fiind considerati tradatori.

18.Tarile arabe au alungat cetatenii evrei prin masuri brutale , persecutandu-i si maltratandu-i ; de asemenea au avut loc si pogromuri.

19.Aproximativ 470.000 de arabi au parasit Israelul in anul 1948 .Dupa ce ONU le-a oferit ajutor , numarul acestora a crescut peste noapte in mod misterios.

20.Intre anii 1948 si 1967 natiunile arabe nu au intreprins nimic pentru intemeierea unui stat palestinian . Mai mult sub dominatia iordaniana au fost profanate si distruse locurile sfinte si cele de rugaciune ale evreilor. Sub autoritate israeleana insa au fost restaurate insa toate locurile sfinte musulmane si crestine , acestea devenind accesibile pentru oameni de orice credinta.

21.Doar dupa anul 1967 au inceput arabii din tara sa fie identificati ca popor palestinian , adica doar dupa ce Israelul a cucerit Iudeea , Samaria si Gaza.

22.In urma Celui de-al II-lea Razboi Mondial au existat peste 100 milioane de refugiati. Refugiatii arabo-palestinieni au fost singurii care nu au fost primiti de proprii frati si nu au fost integrati in tarile arabe . In schimb statul Israel a permis iudeilor din toata lumea sa se stabileasca in tara.

23.Refugiatii arabi nu au fost primiti nici macar de bogatele tari producatoare de titei ,care detin 99,9% din Orientul Apropiat. Tarile arabe ii pastreaza ca asul din maneca in jocul de pocher al puterii si ii folosesc doar pentru a atata ura impotriva evreilor si impotriva democratiei occidentale.

24.Exista un singur stat evreu si nu mai putin de 57 de state musulmane , dintre care 22 sunt arabe.

25. Constitutia OEP indeamna si in prezent la nimicirea statului Israel.

26.Pan-Arabismul sau viziunea unui califat arab in intreaga regiune militeaza ca toate teritoriile ce apartin arabilor sa ajunga inapoi la acestia.

0 comments: