Sunday, May 31, 2009

Reprezentanţii comunităţii evreieşti din R. Moldova au desfăşurat un miting pentru susţinerea acţiunilor Israelului în Sectorul Gaza

Reprezentanţii comunităţii evreieşti din R. Moldova au desfăşurat un miting pentru susţinerea acţiunilor Israelului în Sectorul Gaza
Miercuri, la monumentul "Victimelor Holocaustului" din Chişinau, reprezentanţii comunităţii evreiesti din Moldova au desfasurat un miting pentru sustinerea actiunilor militare ale Israelului in Sectorul Gaza.
La miting au participat peste 150 de membri ai comunitatilor evreiesti din Moldova, care tineau placarde cu lozincile: "Lasati Israelul sa invinga reroarea!", "Iubesc Israelul".

Solicitat de agentia INFOTAG, directorul general al comunitatii evreiesti din Chisinau, Roman Aronov, a spus ca scopul mitingului este exprimarea solidaritatii cu Israelul si sustinerea operatiilor militare pentru lichidarea structurii inarmate a miscarii islamiste "Hamas", care au inceput la 27 decembrie 2008.

Potrivit lui, aceasta este o reactie de raspuns a Israelului la bombardamentele continue din ultimii opt ani pe teritoriul sau.

"Israel actioneaza reiesind din necesitatea asigurarii securitatii cetatenilor sai si a dreptului la autoaparare si la integritatea teritoriala. De aceea actiunile militare au un caracter corect. Doar operatiunea militara ar putea pune capat bombardamentelor asupra populatiei pasnice. Credem ca guvernul si armata israeliteana isi vor atinge scopurile si cetatenii Israelului vor putea trai in pace si securitate", a spus Aronov.

Protestatarii au adoptat Declaratia de Solidaritate cu Israel, care va fi trimisa guvernului acestei tari.

0 comments: