Friday, May 15, 2009

Fii de nazisti au devenit evrei

O ruda a lui Hitler s-a convertit la iudaism si locuieste in Tara Sfantau Fiul unui agent Waffen SS a devenit rabin al Fortelor Aeriene din Israel.

Un reporter al ziarului britanic "The Guardian" a pornit pe urmele unor nazisti despre care auzisera ca s-ar fi convertit la iudaism. Povestea a inceput acum doi ani, cand intr-o obscura revista americana s-a publicat un articol conform caruia un descendent al lui Adolf Hitler s-a convertit la iudaism si, mai mult decat atat, s-a mutat in Israel. De altfel, de mai multa vreme, in cercurile evreiesti, circula zvonuri conform carora o serie de oameni, "penitenti" - copii ai nazistilor care au trecut la iudaism - incearca "sa spele astfel pacatele tatilor lor". Reporterul britanic care a dorit sa verifice aceasta informatie a descoperit ca ea este adevarata, barbatul traind intr-adevar ca un evreu ortodox. Necunoscut pentru restul lumii, povestea acestuia a fost prezentata intr-un tabloid israelian. Apoi a disparut din nou din luminile rampei. Intai, ziaristul s-a intalnit cu un alt "convertit", Aharon Shear-Yashuv, fiul unui nazist care acum este rabin al fortelor armate israeliene. A acceptat sa-si povesteasca viata, recunoscand deschis: "tatal meu a fost in regimentul Waffen-SS". Aharon Shear-Yashuv s-a nascut, dupa cum el insusi a explicat, in Ruhr Valley in anul 1940. In timpul razboiului, tatal sau a facut parte din trupele de elita ale lui Hitler. Intrebat ce atributii a avut acesta in SS, Aharon a explicat ca nu stie si ca nu a primit raspunsuri nici cand a crescut. In ceea ce priveste convertirea sa, a explicat ca aceasta ar fi avut loc chiar daca Holocaustul nu ar fi avut loc si ca "desi mi-a fost tata, ideologic nu avem nici o conexiune. Am fost atat de sigur in convingerile mele, incat celelalte amanunte nu au mai avut nici o importanta".

Acesta a mai povestit ca in momentul in care tatal sau a aflat ca va studia iudaismul in America a fost "socat si furios. Pentru el a fost sfarsitul lumii: <>. Mi-a spus ca sunt nebun si a declarat ca nu-i mai sunt fiu". Cand Shear-Yashuv s-a mutat in Israel, parintii au pretins ca nu s-a intamplat nimic; au spus chiar vecinilor ca fiul lor e inca in America. Dupa cativa ani, sora sa a incercat sa aranjeze o intalnire intre fratele sau si parinti, in gara din Dusseldorf. Shear-Yashuv a sosit cu un prieten evreu la intalnire, iar cand tatal sau l-a vazut pe necunoscut, a refuzat sa mai coboare din tren.

Germania "e pe moarte"
Aharon Shear-Yashuv crede ca "Germania e <>.
Nemtii nu se mai casatoresc, si daca o fac, au doar un copil, insa turcii si strainii din Germania au multi copii. Eu cred ca e ca o pedeapsa pentru Holocaust" Dan Bar-On, profesor de psihologie la Universitatea Ben Gurion si expert in psihologia copiilor criminalilor a declarat ca "motivul convertitilor este de fapt intrarea in comunitatea victimelor. Daca devii parte a comunitatii victimelor, scapi de sentimentul de vinovatie, nu mai faci parte din comunitatea criminalilor. Ei fug astfel de trecut. Poate asa au o iluzie de pace". Cel care e ruda cu Hitler este profesor la o Universitate din Israel, si doreste ca numele sau sa nu fie facut public. El a explicat ca Alois Hitler a avut doi fii - Adolf (viitorul Fuhrer) si Alois Jr. Acest frate de tata al dictatorului a avut un copil din flori, pe nume Hans. "Hans s-a casatorit cu bunica mea Erna, dupa ce aceasta a divortat de bunicul meu". Profesorul a adaugat imediat ca uraste legaturile pe care le are cu familia Hitler. "Sangele sau ADN-ul meu nu au legatura cu aceasta familie. L-am intalnit pe acest Hans doar o data, era un om dragut, nu era brutal, insa bunica mea Erna era fericita ca s-a casatorit cu un membru al familiei Hitler si a ramas o nazista pana la moarte. Nu am avut legaturi prea multe cu ea". Profesorul a mai explicat ca mama sa a fost alungata de familie dupa ce l-a nascut, pentru ca avusese o aventura cu un barbat insurat. Mama sa a avut o viata foarte grea, iar profesorul a mai explicat ca trecerea sa la iudaism nu s-a petrecut peste noapte. "Tot ce pot spune este ca aveam in minte imagini cu soldati nazisti care tarau dupa ei un biet copil, care murea, iar tatal si bunicul meu erau acolo si priveau. De cand am venit in Israel aceste imagini nu ma mai bantuie"

Mose Dayan - Istoria Vietii Mele Mose Dayan - Istoria Vietii Mele silvymgo Mose Dayan - Istoria Vietii Mele

0 comments: