Thursday, May 14, 2009

Biblia citită integral într-un maraton televizat lansat de Papă!

Papa Benedict al XVI-lea a lansat într-o biserică din Roma, un maraton televizat de şapte zile şi şapte nopţi, în care Biblia va fi citită integral!

Spre deosebire de celelalte persoane care se vor reuni la biserica din Roma, Sfânta Cruce din Ierusalim, pentru a citi pasaje din Biblie, prezentarea Papei a fost înregistrată în palatul apostolic din Vatican şi proiectată pe un ecran gigantic din interiorul bisericii de la Roma. Papa a citit primele pasaje din Geneză, potrivit căreia Dumnezeu a creat lumea în şase zile.

Cea mai importantă reţea TV din Italia, RAI, a difuzat prezentarea papei, precum şi următoarele, printre carea cea a regizorului Roberto Benigni, care a citit pasajul despre uciderea lui Abel de către fratele său Cain.

La aceasta suită de lecturi vor lua parte atât musulmani cât şi evrei, deşi marele rabin al Romei, Riccardo Si Segni, a caracterizat această iniţiatică ca fiind "prea catolică". Citirea integrală a Bibliei coincide cu prima săptămână a sinodului, ansamblu consultativ al episcopilor, connvocaţi de papă pentru a discuta disemnarea "cuvântului lui Dumnezeu" în lume.

Printre cei care vor citi Bibilia se numără şi celebrul fotbalist al lui AC Milan, brazilianul Kaka.

0 comments: