Thursday, May 14, 2009

Nati Meir: "Nu veniţi în România"

Membru al Parlamentului român, Nati Meir şi-a anunţat, duminică, demisia din această funcţie, afirmând că a luat respectiva decizie din cauza incidentelor antisemite în România, informează Israel News.

Nati Meir, care ar urma să-şi prezinte luni demisia, le-a recomandat, totodată, oamenilor de afaceri israelieni să se retragă din această ţară. "Pentru evrei vor veni vremuri grele. Epoca averilor israeliene în România a luat sfârşit. Vă rog să vă gândiţi de două ori, înainte de a veni aici', a declarat Nati Meir pentru Ynet. În legătură cu situaţia din România şi cu motivele demisiei sale, Meir a indicat că, în prezent, 'există un val antisemit", în România.

"Trăiesc aici de 13 ani, şi în fiecare an a fost tot mai rău. Ne confruntăm cu această situaţie. Ca membru al Parlamentului observ aceste lucruri, dar nu am dreptul să dau nicio replică, motiv pentru care a trebuit să iau o decizie", a continuat deputatul român de origine israeliană. "Se spune că le furăm pământurile, că noi suntem de vină pentru actuala criză financiară. Evreii sunt învinuiţi, dar nimeni nu reacţionează, nimănui nu-i pasă, iar unele ziare publică mereu aceleaşi vechi poveşti". Din acest motiv, "investitorii evrei trebuie să fie atenţi şi să-şi reexamineze planurile referitoare la România", a adăugat Nati Meir. Acesta a conchis că, din cauza unor incidente antisemite recente, familia sa examinează cu seriozitate posibilitatea reîntoarcerii în Israel.

0 comments: