Arhiva federala germana a alcatuit pentru prima data o lista ce include numele a circa 600.000 de evrei care au trait in Germania intre 1933 si 1945 si au suferit persecutiile regimului nazist, informeaza BBC News si Deutsche Welle. Pentru a respecta legislatia germana, lista, a carei intocmire a durat patru ani, nu va fi facuta publica, dar ii va ajuta pe supravietuitori si pe urmasii victimelor Holocaustului sa afle despre soarta rudelor lor.
Lista intocmita de arhiva federala germana contine numele evreilor, adresa acestora si data la care au fost deportati. Ea va fi inaintata diferitelor muzee si institutii, inclusiv centrului Yad Vashem, memorialul Holocaustului de la Ierusalim, au precizat miercuri reprezentantii guvernului german.
Potrivit responsabililor Fundatiei "Amintire, Responsabilitate si Viitor", infiintata in 2005 pentru compensarea victimelor persecutiilor naziste si care a colaborat la alcatuirea listei, aceasta nu este definitiva, iar completarea ei va necesita eforturi suplimentare.
"Predand aceasta lista, vrem sa aducem o contributie substantiala la documentarea pierderilor pe care evreii germani le-au suferit", a declarat Guenter Saathoff, directorul institutiei. In plus, a subliniat el, lista va ajuta la "reconstructia identitatii evreiesti".
Inainte de anul 1933, traiau in Germania intre 500.000 si 550.000 de evrei, aminteste Deutsche Welle. La sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in momentul infrangerii Germaniei naziste, nu mai traiau pe teritoriul tarii decat 20.000 de evrei. Cei mai multi dintre ei, noteaza Deutsche Welle, nu erau insa de orgine germana, ei fiind in general supravietuiori ai Holocaustului din Europa de Est care au sfarsit in lagarele de concentrare din Germania.
It was inevitable: Article pointing out that ancient Israel included much
of Lebanon being criticized by Hezbollah media
-
At the Jerusalem Post, Michael Freund an utterly inoffensive op-ed that
pointed out the obvious: that the borders of ancient Israel are not
congruent with ...
2 hours ago
0 comments:
Post a Comment